Camembert

Camembert
Camembert

Camembert er en utrolig lækker ost, som vi her er utroligt store fans er. Der er nu ikke noget som et lækkert stykke camembert. Kendetegnet ved en camembert ost er bl.a., at det er en hvidskimmelost, hvor der bliver brugt to skimmelsvampe til at producere osten med.

Hvis du skal servere en lækker dessert derhjemme eller til en begivenhed, og hvis der skal være et ostebord, kan det her især være en rigtig god idé at vælge, blandt andre, en camembert til at sætte på bordet. Den går du ikke galt i byen med.

Hvor er camembert fra?

Hvor nogle oste har en historik, der efterhånden er flere tusinde år gammel, blev den første camembert faktisk først lavet for få hundrede år siden. For at være mere præcis, blev osten lavet for første gang i 1791 – faktisk ikke så længe siden.

Den blev lavet af den franske kvinde Marie Harel, der efter sigende skulle have fået idéen til camembert efter en snak med en præst, der kom med nyt fra Brie regionen. Det var dog først i slutningen af 1800-tallet, af camembert for alvor blev populær, da den fandt vej til det amerikanske marked.

Oprindelsesstedet er Normandiet i Frankrig, hvor Marie Harel boede. 

Hvad bliver camembert lavet af?

Camembert bliver lavet af mælk fra køer, hvilket rigtig mange oste bliver lavet af. 

Der er dog også sin del af oste, der bliver lavet på bl.a. gedemælk, men det er altså koens mælk, der danner grundlag for produktionen af camembert osten.

Selve osten kan godt minde en del om brieost, hvilket jo heller ikke er så mærkeligt, da det jo var fra den region, at Marie Harel fik inspirationen til camembert. Den fugtige, bløde og cremede ost ligger også meget nært brieostens udseende.

Hvad passer camembert til?

Der er mange forskellige måder at bruge en camembert på. Den kan sagtens stå for sig selv på et ostebord eller et dessertbord, hvor den også nemt kan serveres sammen med brieosten, da der er relativ stor forskel i smagen på de to, hvor camembert osten er væsentlig mere fyldig og stor i smagen.

Camembert kan også nemt bruges i madlavning, hvor du blandt andet kan kombinere den med friske krydderurter eller bruge den til at lave en ostefondue. Du har også den mulighed at lave indbagt camembert i butterdej, hvortil du kan spise syltetøj eller marmelade, som også kan smage rigtig godt.