3 tips til sund og lækker mad i december

3 tips til sund og lækker mad i december

Er du en af dem, der har det med at snacke lidt for meget i december måned, og vil du gerne være bedre til at holde den sunde linje, selvom det flyver med klejner og chokolade fra julekalendre rundt om ørerne på dig, kan du her finde et par gode tips til at forblive sund i en ellers ofte usund december måned.

1 – Der må ikke gå småkager i det hele

Først og fremmest er det vigtigt selv at styre, hvad der kommer på bordet derhjemme. Du kan ikke styre, hvad der er på bordet, når du er gæst i andres hus eller på din arbejdsplads, men du kan godt styre, hvor mange småkager der kommer på bordet i dit eget hjem.

Dermed ikke sagt, at der ikke må være julebag i hjemmet. Men sørg for måske at holde det til weekenderne, og undgå at sætte alt for mange chokoladejulemænd på bordet. Der må gerne være hygge, men usund mad sætter sig også på sidebenene, selvom det er december måned.

2 – Vær ikke ekstrem juleaften – men hold fokus i hverdagen

December måned indeholder jo også den helt store aften – nemlig juleaften. Og selvfølgelig skal du have en juleaften, med alt hvad hjertet begærer. Derfor er det også så meget desto vigtigere, at du i løbet af måneden ikke lader de søde sager tage overhånd. Dem skal du nok få rigeligt af, når vi når d. 24. december.

Så du skal ikke være bange for, at du skal være yderst ekstrem juleaften og servere broccoli uden tilbehør som en erstatning for det lækre julemåltid. Du må gerne spise sovs, kartofler og flæskesteg, eller hvad der nu er tradition for hjemme i din familie. Så længe du bare ikke lader hverdagen tilte over i sovs og kartofler.

3 – Forbered maden på forhånd hvis du har travlt

Du har garanteret også hamrende travlt i december måned, ligesom mange andre danskere har det. Derfor kan det være svært at holde fokus på de sunde måltider, selvom de dog stadig er vigtige, uanset om det december, maj eller oktober måned.

Derfor kan det være en god ide at bruge lidt tid på at lave mange måltider på en gang, som du så kan fryse ned og tage op efter behov. På den måde kan du altså nemt lige hive en lækker ret op af fryseren og lave mad på 15 minutter i stedet for at stå i sidste øjeblik og bestille en pizza, fordi du bare ikke har haft tid til andet.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.