Forlæng grillsæsonen til hele året rundt

Forlæng grillsæsonen til hele året rundt

De fleste forbinder nok det at grille med sommer og høje temperaturer, men sådan behøver det faktisk ikke at være. Hvis du har en grill med låg, f.eks. en weber q3000 tilbehør, er der ikke noget, der forhindrer dig i at grille hele året rundt.

Læs med nedenfor og få et par tips til, hvad du kan smide på grillen, og hvordan du skaber de mest optimale grillforhold.

Grill om foråret og om sommeren

I Danmark er det mest almindeligt at grille om sommeren, da vi på denne årstid som regel kan sidde udenfor og nyde maden – måske med et glas kold rosé til. Det er også på denne tid, at supermarkederne er fyldt med alverdens forskellige slags grillkød med lækre marinader, og det er samtidig sæson for grøntsager, som er velegnede at putte på grillen. Det er f.eks. asparges og majs, som er særligt populære hos danskerne.

Hvis du bare ikke kan vente til sommer, så kan du dog sagtens tyvstarte grillsæsonen allerede i foråret. Her begynder de danske grøntsager så småt at komme i butikkerne, som med fordel kan komme på grillen som tilbehør til kødet eller som hovedret. Selvom det nok endnu er for koldt at sidde udenfor, så giver den karakteristiske grillsmag alligevel en følelse af sol og sommer.

Grill om efteråret og om vinteren

Bare fordi sommeren er slut, behøver du ikke at stille grillen væk. Du kan nemlig sagtens grille om efteråret og om vinteren, men det kræver dog en smule mere forberedelse og tid, end hvis man griller om sommeren. Det tager mere tid, fordi det tager længere tid for kullene at blive varme, når det er koldt udenfor. Derfor er det også en god idé at investere i nogle gode grillkul. Du bør også overveje, hvor du placerer din grill. Det er bedst at stille den et sted, hvor der læ, så vinden ikke køler grillen unødigt.

Ellers er det næsten det samme, som at grille om sommeren. Du kan stadig få en masse lækkert kød i supermarkederne, men du skal måske selv i gang med at lave marinaden. Udvalget af grøntsager er også en smule anderledes, men prøv at dele et spidskål eller hvidkål i to, smør marinade på og smid det på grillen. Det er en anderledes måde at spise kål på, men det er mindst lige så lækkert.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.